ULEI DE MASLINE BIO CU GUST "DE ALTADATA" 750 ml

  • 123.00 lei


Adauga opinia ta pentru acest produs!
- 1


Adaugă
la favorite

  • Costul de livrare este de 30 lei per colet pe teritoriul României.
  • Livrarea este gratuită pentru comenzile mai mari de 750 lei.
  • Plăți sigure prin card sau ramburs
  • Garantie conform producator
  • Retur in 14 zile

Descriere

Vechile tehnici de presare a măslinelor necesitau fermentarea recoltei în pungi de iută, ceea ce făcea sucurile acestora mai ușor de extras, dar modificau gustul fructelor proaspete.
Ne-am mobilizat pentru a implementa tehnici care să reconcilieze calitatea și gustul tipic.

Tehnicile străvechi de presare a măslinelor necesitau fermentarea recoltei în saci de iută timp de aproximativ 15 zile. Acest lucru a avut ca efect încălzirea măslinelor și a le face sucurile mai ușor de extras. Această metodă a scos la iveală multe ciuperci și drojdii, legate de fermentație, care au alterat gustul fructelor proaspete.
Astăzi, extracția prin centrifugare la rece face posibilă extragerea uleiului în ziua recoltării, păstrând în același timp polifenolii și vitaminele. Totuși, pentru a găsi gusturile care amintesc de „uleiul de altădată”, ne-am mobilizat (cu alți producători și cu sindicatul nostru interprofesional) pentru a pune la cale tehnici care să împace calitatea și gustul tipic al unui ulei din măsline fermentate.
Folosim fructe „în rotație” (abia încep să își schimbe culoarea), cu un conținut bun de umiditate. Le asezam direct in camp in paloxuri ermetice (lazi mari). Astfel putem începe lucrări de fermentație anaerobă (în absența oxigenului) care nu permite dezvoltarea ciupercilor, nici oxidarea pentru a degrada uleiul. Trebuie efectuate citiri de temperatură și vizite zilnice. Fiecare cutie reacționează diferit și în timp ce unele sunt gata să fie zdrobite după 2 săptămâni, altele vor avea nevoie de aproape 25 de zile pentru a ajunge la maturitate. Morarul este cel care va decide momentul exact pentru producerea uleiului.
Pungența și amărăciunea dispar în favoarea aromelor de măsline negre, tapenade, cacao, pâine cu aluat sau anghinare fiartă.
Multă vreme interzise in Europa pentru că provin din „măsline care nu sunt proaspete” (și deci nu pot fi comercializate), producătorii și-au asumat mari riscuri pentru a menține aceste cunoștințe vii. Dar din 2020, acest ulei a devenit oficial DOP-Denumire de Origine Protejata și ne putem perpetua cunoștințele în siguranță

Valori nutriționale medii pentru 100 ml:Energie (kj): 3388/kjCal): 823;grasimi (g): 92 ,din care acizi grași saturați (g): 12.

100% ulei de măsline bio

A se păstra ferit de căldură și lumină.

Costul de livrare este de 30 lei per colet pe teritoriul României.

Livrarea este gratuită pentru comenzile mai mari de 750 lei.


Spune-ti opinia

1. Evaluează produsul


2. Adaugă opinia

Verificare utilizator
Acest website utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a oferi o experienta de navigare cat mai buna. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu Politica de Cookie
Setari cookie

Alegeți tipul de module cookie pe care le acceptați

Cookie-urile strict necesare

Aceste cookie-uri sunt necesare pentru ca site-ul să functioneze corect și nu poat fi oprite. Aceste module cookie sunt setate numai ca răspuns la acțiunile efectuate de tine., cum ar fi limba, moneda, sesiunea de conectare, preferințele de confidențialitate. Poti seta browserul să blocheze aceste module cookie, dar site-ul nostru ar putea să nu funcționeze atunci.

Statistici si analize

Aceste cookie-uri ne permit să măsuram traficul vizitatorilor și să vedem sursele de trafic prin colectarea de informații în seturi de date. De asemenea, ne ajută să înțelegem ce produse și acțiuni sunt mai populare decât altele.

Marketing și Retargeting

Aceste cookie-uri sunt de obicei stabilite de partenerii noștri de marketing și de publicitate. Acestea pot fi utilizate de aceștia pentru a a-ti crea un profil de interes și apoi să iti afișeze anunțuri relevante. Dacă nu permiți aceste cookie-uri, nu vei experimenta anunțuri direcționate pentru interesele tale.