TERRES DE BONAVENTURE
49.00 lei
Apa florala bio de lavanda din Haute-Provence de la Moulin Bonaventure din Valensole. Apa florala de lavanda are proprietati regenerante. Potrivită în special pentru tenul gras și predispus la acnee, purifică și curăță delicat pielea. Datorită acțiunii sale de vindecare te va ajuta să lupți împotriva imperfecțiunilor. De asemenea, ajută la calmarea înroșirii și a iritațiilor pielii și pentru a oferi pielii un efect revigorant și liniștitor. Aplicați ușor pe toată fața folosind un tampon de bumbac dimineața și seara pentru o piele purificată și reechilibrată. Nu clăti...
49.00 lei
Obținuta din plante ecologice cultivate și prelucrate la ferma Terres de Bonaventure in agricultura ecologică. Recoltăm și distilăm la fața locului această floare alb-roz care este foarte apreciată și vizitată de mulți "vânători" insecte care vin pentru a fura câteva picături de nectar. Bland si puternic in acelasi timp, hidrosolul de cimbru cu Thujanol este recunoscut pentru proprietățile sale calmante în caz de iritație a gâtului și faringelui. Poate fi folosit și ca gargară pentru a improspata gura și gâtul. Hidrosolul de cimbru cu Thujanol, cu acțiunea sa antiinfecțioasă majoră, este deasemenea renumit împotriva infecțiilor ORL, cum ar fi angina pectorală sau bronșita, și în special infecțiile cronice. Aplicat pe piele, ajută și la combaterea acneei și la reglarea tenului gras.*Cimbrul Thujanol este diferit de cimbrul alb sau cimbrul timol. Originar din sudul Franței, cimbrul Thujanol a fost folosit foarte mult timp de medicii egipteni, greci și romani. ..
49.00 lei
Apa florala din floare eterna bio din Haute-Provence de la Moulin Bonaventure din Valensole. Pulverizat pe față și pe gât, ajută la calmarea înroșirii și iritațiilor. Ca si compresă pe conturul ochilor, este ideală pentru reducerea cearcănelor. Astringent, se știe, de asemenea, că ajută la tonifierea și fermitatea epidermei. Pentru hematoame sau vânătăi, pulverizați apa florală pe zona de șoc sau aplicați folosind un roll-on. Reduce aspectul hematomului. De asemenea, puteți aplica apă florală imortelle folosind o compresă înmuiată. *L' immortelle - sau floarea nemuritoare, sau floarea eternă- este o floare simbolică a regiunii Provence din sudul Franței care seamănă prin frunzișul său fin și strâns cu cel al lavandei...
53.00 lei
Mierea de lavandă Bonaventure, Alpes de Haute-Provence, sudul Frantei,are o aromă foarte fină. Culoarea sa limpede și transparentă este tipică.Este o miere foarte populară, rară și adesea considerată pentru gustul ei drept una dintre cele mai bune mieri existente.Stupina noastră este formată din 50 de colonii de albine.Stupii raman in ferma noastra de la inflorirea migdalilor in ianuarie si pana la cea a sarriettei* si sofranului in octombrie,iernand la fața locului,profitând de Rochette*, fără să transhumeze vreodată; ii tratăm cu cea mai mare grijă, chiar dacă la sfârșitul zilei le furăm o parte din continut. Dar trebuie spus că acest nectar este atât de bun încât este suficient să gustăm perlele de chihlimbar care scapă din rame, pentru a justifica rapid furtul nostru.Culegem doar de două ori pe an, pentru a nu le slăbi prea mult și pentru a le lăsa cu suficiente rezerve de miere pentru a petrece o iarnă confortabilă.Semănăm plante melifere pentru a compensa deficitul de flori sălbatice și pentru a extinde resursele pe tot parcursul anului.Este un produs natural care poate fi savurat în diferite moduri: sandvișuri, ceaiuri din plante, produse de patiserie, produse de cofetărie, salate de fructe, iaurturi, deserturi, înghețată...Caracteristicile mierii de lavandă:Textura: cremoasă.Culoare: limpede la recoltare, galben auriu, dar se albește sub efectul cristalizării.Gust: delicat, lung în gură.Parfum: tipic, foarte plăcut.Aromă: delicată, gustoasă, ușor fructată.*sarriette-adesea confundata cu cimbrul,sarriette are frunzele mai mari, o aroma mult mai pronuntata, fiind o planta aromatica din familia Lamiaceelor; este o planta specifica climatului mediteranean.*La Rochette- o planta din familia cruciferelor, ca si mustarul ,varza ,ridichea; gustul ei este picant, fiind o planta intre salata si condiment...
115.00 lei
Mierea de lavandă Bonaventure, Alpes de Haute-Provence, sudul Frantei,are o aromă foarte fină. Culoarea sa limpede și transparentă este tipică.Este o miere foarte populară, rară și adesea considerată pentru gustul ei drept una dintre cele mai bune mieri existente.Stupina noastră este formată din 50 de colonii de albine.Stupii raman in ferma noastra de la inflorirea migdalilor in ianuarie si pana la cea a sarriettei* si sofranului in octombrie,iernand la fața locului,profitând de Rochette*, fără să transhumeze vreodată; ii tratăm cu cea mai mare grijă, chiar dacă la sfârșitul zilei le furăm o parte din continut. Dar trebuie spus că acest nectar este atât de bun încât este suficient să gustăm perlele de chihlimbar care scapă din rame, pentru a justifica rapid furtul nostru.Culegem doar de două ori pe an, pentru a nu le slăbi prea mult și pentru a le lăsa cu suficiente rezerve de miere pentru a petrece o iarnă confortabilă.Semănăm plante melifere pentru a compensa deficitul de flori sălbatice și pentru a extinde resursele pe tot parcursul anului.Este un produs natural care poate fi savurat în diferite moduri: sandvișuri, ceaiuri din plante, produse de patiserie, produse de cofetărie, salate de fructe, iaurturi, deserturi, înghețată...Caracteristicile mierii de lavandă:Textura: cremoasă.Culoare: limpede la recoltare, galben auriu, dar se albește sub efectul cristalizării.Gust: delicat, lung în gură.Parfum: tipic, foarte plăcut.Aromă: delicată, gustoasă, ușor fructată.*Sarriette-adesea confundata cu cimbrul,sarriette are frunzele mai mari, o aroma mult mai pronuntata, fiind o planta aromatica din familia Lamiaceelor; este o planta specifica climatului mediteranean.*La Rochette- o planta din familia cruciferelor, ca si mustarul ,varza ,ridichea; gustul ei este picant, fiind o planta intre salata si condiment...
36.00 lei
Certificare Cosmecert.Fabricat conform cunoștințelor tradiționale, acest săpun cu uleiuri esențiale organice îți va parfuma delicat pielea, în timp ce o curăță delicat.Îmbogățit cu ulei vegetal de migdale dulci bio, pentru întreaga familie. Săpun de migdale 100 g, migdale de la Valensole în Haute-Provence..
36.00 lei
Certificat cosmecert.Parfum delicat si aromat pentru un adevarat moment de placere si relaxare. Îmbogățit cu ulei de măsline bio AOC Provence...
36.00 lei
Certificare Cosmecert.Parfum delicat si aromat pentru un adevarat moment de placere si relaxare. Îmbogățit cu ulei de măsline bio AOC Provence. Săpun bio de lavandă de la Valensole, Haute-Provence...
90.00 lei
Foarte fragile, florile constau din șase petale violete, trei stamine galbene aurii și un pistil care se termină în trei filamente roșii numite stigmate. Acestea din urmă sunt cele care conțin alcaloizii care conferă șofranului proprietățile medicinale, colorante și gustative.Șofranul (crocus sativus) aparține familiei Iridaceae. Este un bulb mic care produce flori mov frumoase în octombrie. Bine adaptat climei platoului Valensole, ne cultivăm șofranul la loc uscat, pe o suprafață mică, bine expusă.Șofranul este cel mai scump condiment deoarece este nevoie de aproape 150 de flori culese una câte una manual pentru a obține după tăiere un singur gram de stigmate. Preferați întotdeauna șofranul întreg mai degrabă decât praful și asigurați-vă de puritatea stigmatelor.In bucatarie infuzam sofranul maruntit in putina apa fierbinte (minimum un sfert de ora) si apoi foloseste apa parfumata. 3 până la 6 filamente sunt suficiente pentru a vă colora și aroma mâncărurile, deserturile... 0,1 grame sunt suficiente pentru 250 până la 500 de grame de preparat sau pentru 1 litru de lapte pentru un desert...
115.00 lei
Sticla exceptionala negru mat 500 ml.Pe unul din dealurile abrupte dintre Valensole si Greoux les bains se afla o mica platatie de maslini, aproximativ 700 de arbori, cu o varsta cuprinsa intre 300 si 400 de ani. Uleiul obtinut de la acesti arbori este considerat unul dintre cele mai echilibrate. Din maslinele acestor arbori, in fiecare an, se produce o cantitate foarte limitata de ulei de masline de exceptie, de o calitate superioara. Accesul fiind imposibil pentru orice tip de utilaj, totul se face manual. Extras la rece, rezulta un ulei de masline extravirgin ce este livrat unor restaurante cu stele in Ghidul Michelin, atat in Franta cat si in Singapore...
65.00 lei
Un ulei rezultat din presarea a doua fructe proaspete .Măslinele provin din livezile noastre de pe platourile din Valensol, sudul Frantei. Amestecam in rasnita citricele cu maslinele.În timpul procesului de frământare a pastei, sucul fructelor își eliberează aromele. Însă uleiul esențial, coja este cea care va da acestor specialități toată intensitatea și prospețimea lor. Rezultatul este apoi uimitor, echilibrul provenind din munca celor doua fructe impreuna si dozarea lor, cu multa atentie, permite o obtinerea unui ulei inovator, bogata in gust si savoare. Ideal in salate, pe peste, in carpaccio, dar si pe carne la gratar.*Bergamota este un fruct citric, clasificat în general între portocala și limeta. Are un gust puternic, caracteristic, fiind folosita ca un ingredient rafinat pentru a sublima preparatele atat simple, cat si cele complexe...
117.00 lei
Un ulei rezultat din presarea a 2 fructe proaspete .Măslinele provin din livezile noastre de pe platourile din Valensol, sudul Frantei. Amestecam in rasnita citricele cu maslinele.În timpul procesului de frământare a pastei, sucul fructelor își eliberează aromele. Însă uleiul esențial, coja este cea care va da acestor specialități toată intensitatea și prospețimea lor. Rezultatul este apoi uimitor, echilibrul provenind din munca celor 2 fructe impreuna si dozarea lor, cu multa atentie, permite o obtinerea unui ulei inovator, bogata in gust si savoare. Ideal in salate, pe peste, in carpaccio, dar si pe carne la gratar.*Bergamota este un fruct citric, clasificat în general între portocala și limeta. Are un gust puternic, caracteristic, fiind folosita ca un ingredient rafinat pentru a sublima preparatele atat simple, cat si cele complexe...
505.00 lei
Vechile tehnici de presare a măslinelor necesitau fermentarea recoltei în pungi de iută, ceea ce făcea sucurile acestora mai ușor de extras, dar modificau gustul fructelor proaspete.Ne-am mobilizat pentru a implementa tehnici care să reconcilieze calitatea și gustul tipic.Tehnicile străvechi de presare a măslinelor necesitau fermentarea recoltei în saci de iută timp de aproximativ 15 zile. Acest lucru a avut ca efect încălzirea măslinelor și a le face sucurile mai ușor de extras. Această metodă a scos la iveală multe ciuperci și drojdii, legate de fermentație, care au alterat gustul fructelor proaspete.Astăzi, extracția prin centrifugare la rece face posibilă extragerea uleiului în ziua recoltării, păstrând în același timp polifenolii și vitaminele. Totuși, pentru a găsi gusturile care amintesc de „uleiul de altădată”, ne-am mobilizat (cu alți producători și cu sindicatul nostru interprofesional) pentru a pune la cale tehnici care să împace calitatea și gustul tipic al unui ulei din măsline fermentate.Folosim fructe „în rotație” (abia încep să își schimbe culoarea), cu un conținut bun de umiditate. Le asezam direct in camp in paloxuri ermetice (lazi mari). Astfel putem începe lucrări de fermentație anaerobă (în absența oxigenului) care nu permite dezvoltarea ciupercilor, nici oxidarea pentru a degrada uleiul. Trebuie efectuate citiri de temperatură și vizite zilnice. Fiecare cutie reacționează diferit și în timp ce unele sunt gata să fie zdrobite după 2 săptămâni, altele vor avea nevoie de aproape 25 de zile pentru a ajunge la maturitate. Morarul este cel care va decide momentul exact pentru producerea uleiului.Pungența și amărăciunea dispar în favoarea aromelor de măsline negre, tapenade, cacao, pâine cu aluat sau anghinare fiartă.Multă vreme interzise in Europa pentru că provin din „măsline care nu sunt proaspete” (și deci nu pot fi comercializate), producătorii și-au asumat mari riscuri p..
123.00 lei
Vechile tehnici de presare a măslinelor necesitau fermentarea recoltei în pungi de iută, ceea ce făcea sucurile acestora mai ușor de extras, dar modificau gustul fructelor proaspete.Ne-am mobilizat pentru a implementa tehnici care să reconcilieze calitatea și gustul tipic.Tehnicile străvechi de presare a măslinelor necesitau fermentarea recoltei în saci de iută timp de aproximativ 15 zile. Acest lucru a avut ca efect încălzirea măslinelor și a le face sucurile mai ușor de extras. Această metodă a scos la iveală multe ciuperci și drojdii, legate de fermentație, care au alterat gustul fructelor proaspete.Astăzi, extracția prin centrifugare la rece face posibilă extragerea uleiului în ziua recoltării, păstrând în același timp polifenolii și vitaminele. Totuși, pentru a găsi gusturile care amintesc de „uleiul de altădată”, ne-am mobilizat (cu alți producători și cu sindicatul nostru interprofesional) pentru a pune la cale tehnici care să împace calitatea și gustul tipic al unui ulei din măsline fermentate.Folosim fructe „în rotație” (abia încep să își schimbe culoarea), cu un conținut bun de umiditate. Le asezam direct in camp in paloxuri ermetice (lazi mari). Astfel putem începe lucrări de fermentație anaerobă (în absența oxigenului) care nu permite dezvoltarea ciupercilor, nici oxidarea pentru a degrada uleiul. Trebuie efectuate citiri de temperatură și vizite zilnice. Fiecare cutie reacționează diferit și în timp ce unele sunt gata să fie zdrobite după 2 săptămâni, altele vor avea nevoie de aproape 25 de zile pentru a ajunge la maturitate. Morarul este cel care va decide momentul exact pentru producerea uleiului.Pungența și amărăciunea dispar în favoarea aromelor de măsline negre, tapenade, cacao, pâine cu aluat sau anghinare fiartă.Multă vreme interzise in Europa pentru că provin din „măsline care nu sunt proaspete” (și deci nu pot fi comercializate), producătorii și-au asumat mari riscuri p..
59.00 lei
Vechile tehnici de presare a măslinelor necesitau fermentarea recoltei în pungi de iută, ceea ce făcea sucurile acestora mai ușor de extras, dar modificau gustul fructelor proaspete.Ne-am mobilizat pentru a implementa tehnici care să reconcilieze calitatea și gustul tipic.Tehnicile străvechi de presare a măslinelor necesitau fermentarea recoltei în saci de iută timp de aproximativ 15 zile. Acest lucru a avut ca efect încălzirea măslinelor și a le face sucurile mai ușor de extras. Această metodă a scos la iveală multe ciuperci și drojdii, legate de fermentație, care au alterat gustul fructelor proaspete.Astăzi, extracția prin centrifugare la rece face posibilă extragerea uleiului în ziua recoltării, păstrând în același timp polifenolii și vitaminele. Totuși, pentru a găsi gusturile care amintesc de „uleiul de altădată”, ne-am mobilizat (cu alți producători și cu sindicatul nostru interprofesional) pentru a pune la cale tehnici care să împace calitatea și gustul tipic al unui ulei din măsline fermentate.Folosim fructe „în rotație” (abia încep să își schimbe culoarea), cu un conținut bun de umiditate. Le asezam direct in camp in paloxuri ermetice (lazi mari). Astfel putem începe lucrări de fermentație anaerobă (în absența oxigenului) care nu permite dezvoltarea ciupercilor, nici oxidarea pentru a degrada uleiul. Trebuie efectuate citiri de temperatură și vizite zilnice. Fiecare cutie reacționează diferit și în timp ce unele sunt gata să fie zdrobite după 2 săptămâni, altele vor avea nevoie de aproape 25 de zile pentru a ajunge la maturitate. Morarul este cel care va decide momentul exact pentru producerea uleiului.Pungența și amărăciunea dispar în favoarea aromelor de măsline negre, tapenade, cacao, pâine cu aluat sau anghinare fiartă.Multă vreme interzise in Europa pentru că provin din „măsline care nu sunt proaspete” (și deci nu pot fi comercializate), producătorii și-au asumat mari riscuri p..
820.00 lei
Vechile tehnici de presare a măslinelor necesitau fermentarea recoltei în pungi de iută, ceea ce făcea sucurile acestora mai ușor de extras, dar modificau gustul fructelor proaspete.Ne-am mobilizat pentru a implementa tehnici care să reconcilieze calitatea și gustul tipic.Tehnicile străvechi de presare a măslinelor necesitau fermentarea recoltei în saci de iută timp de aproximativ 15 zile. Acest lucru a avut ca efect încălzirea măslinelor și a le face sucurile mai ușor de extras. Această metodă a scos la iveală multe ciuperci și drojdii, legate de fermentație, care au alterat gustul fructelor proaspete.Astăzi, extracția prin centrifugare la rece face posibilă extragerea uleiului în ziua recoltării, păstrând în același timp polifenolii și vitaminele. Totuși, pentru a găsi gusturile care amintesc de „uleiul de altădată”, ne-am mobilizat (cu alți producători și cu sindicatul nostru interprofesional) pentru a pune la cale tehnici care să împace calitatea și gustul tipic al unui ulei din măsline fermentate.Folosim fructe „în rotație” (abia încep să își schimbe culoarea), cu un conținut bun de umiditate. Le asezam direct in camp in paloxuri ermetice (lazi mari). Astfel putem începe lucrări de fermentație anaerobă (în absența oxigenului) care nu permite dezvoltarea ciupercilor, nici oxidarea pentru a degrada uleiul. Trebuie efectuate citiri de temperatură și vizite zilnice. Fiecare cutie reacționează diferit și în timp ce unele sunt gata să fie zdrobite după 2 săptămâni, altele vor avea nevoie de aproape 25 de zile pentru a ajunge la maturitate. Morarul este cel care va decide momentul exact pentru producerea uleiului.Pungența și amărăciunea dispar în favoarea aromelor de măsline negre, tapenade, cacao, pâine cu aluat sau anghinare fiartă.Multă vreme interzise in Europa pentru că provin din „măsline care nu sunt proaspete” (și deci nu pot fi comercializate), producătorii și-au asumat mari riscuri pentru a menține aceste cunoștin..
65.00 lei
Uleiul nostru cu lamaie este un ulei de Aglandau monovarietal.Măslinele sunt presate la maturitate cu lămâi bio. Un ulei rezultat din presarea a doua fructe proaspete .Măslinele provin din livezile noastre de pe platourile din Valensol, sudul Frantei. Amestecam in rasnita lamaia cu maslinele.În timpul procesului de frământare a pastei, sucul fructelor își eliberează aromele. Însă uleiul esențial, coja este cea care va da acestor specialități toată intensitatea și prospețimea lor. Rezultatul este apoi uimitor, echilibrul provenind din munca celor doua fructe impreuna si dozarea lor, cu multa atentie, permite o obtinerea unui ulei inovator, bogata in gust si savoare. Ideal in salate, pe peste, in carpaccio, dar si pe carne la gratar.La coacere, înlocuiți jumătate din unt cu uleiul nostru de lămâie și lăsați-vă imaginația să zboare.În maioneză pentru creveți și fructe de mare sau ca si condiment pentru avocado...
118.00 lei
Uleiul nostru de lamaie este un ulei de Aglandau monovarietal.Măslinele sunt presate la maturitate cu lămâi bio.Un ulei rezultat din presarea a doua fructe proaspete .Măslinele provin din livezile noastre de pe platourile din Valensol, sudul Frantei. Amestecam in rasnita lamaia cu maslinele.În timpul procesului de frământare a pastei, sucul fructelor își eliberează aromele. Însă uleiul esențial, coja este cea care va da acestor specialități toată intensitatea și prospețimea lor. Rezultatul este apoi uimitor, echilibrul provenind din munca celor doua fructe impreuna si dozarea lor, cu multa atentie, permite o obtinerea unui ulei inovator, bogata in gust si savoare. Ideal in salate, pe peste, in carpaccio, dar si pe carne la gratar.La coacere, înlocuiți jumătate din unt cu uleiul nostru de lămâie și lăsați-vă imaginația să zboare.În maioneză pentru creveți și fructe de mare sau ca si condiment pentru avocado...
136.00 lei
Un ulei moale, rotund, cu o mare bogăție aromatică. Soiul dominant este Aglandaul nostru local. Uleiul nostru est realizat cu fructe recoltate la maturitate deplină în decembrie.Gustul picant si amar este redus, permițând exprimarea aromelor subtile.In luna decembrie, măslina incepe sa prinda nuante de roșu, visiniu și negru, piarde din umezeala și se usucă in copac. Pe coaja sa apar dealuri si vaii fine,desprinzandu-se la cea mai mica adiere de vant,ceea ce inseamna ca a ajuns la maturitate deplina. Sfârșitul recoltării trebuie făcut fără prea multă întârziere deoarece Mistralul și gerul amenință fructele în fiecare zi. Astfel, gusturile de măr copt și migdale predomină și vor merge perfect cu legumele crude, salatele și preparatele gătite...
53.00 lei
Un ulei moale, rotund, cu o mare bogăție aromatică. Soiul dominant este Aglandaul nostru local. Uleiul nostru est realizat cu fructe recoltate la maturitate deplină în decembrie.Gustul picant si amar este redus, permițând exprimarea aromelor subtile.In luna decembrie, măslina incepe sa prinda nuante de roșu, visiniu și negru, piarde din umezeala și se usucă in copac. Pe coaja sa apar dealuri si vaii fine,desprinzandu-se la cea mai mica adiere de vant,ceea ce inseamna ca a ajuns la maturitate deplina. Sfârșitul recoltării trebuie făcut fără prea multă întârziere deoarece Mistralul și gerul amenință fructele în fiecare zi. Astfel, gusturile de măr copt și migdale predomină și vor merge perfect cu legumele crude, salatele și preparatele gătite...
- 1 din 2
- Următoarea